M.Loster_lessen_001.jpg

Kunsteducatie, lessen & workshops

Sinds vele jaren heb ik met plezier workshops voor particulieren en bedrijven gegeven. In 2015 er ontstond verleiding en verlangen om uit mijn beroepsmatigheid educatieve workshops voor scholen te verzorgen. Om daarvoor een optimale expertise en kennis te kunnen beschikken volgde ik in 2016 opleiding BiK (beroepskunstenaar in de klas) aan Amsterdamse AHK. Inmiddels afgestudeerd bied ik brede aanbod van schoolgerichte projecten, waarbij sluit ik aan op de thema’s van de school  en tegelijkertijd probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. In mijn projecten voor het Primaire Onderwijs een van de belangrijkste plekken nemen 21st century skills vaardigheden. Met het oog op deze skills leerlingen maken beeldende taal tot eigen en leren ermee te uitdrukken en communiceren. Graag werk ik met culturele erfgoed in omgeving.

Er bestaat ook mogelijkheid met geselecteerde groep leerlingen een les te volgen in mijn atelier gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Voor deze en alle andere vragen neem s.v.p. contact met mij op.

Ik ben regelmatig te vinden op Mocca en andere cultuureducatie beurzen in de regio. Hieronder een kleine overzicht van kunst projecten uitgevoerd op Amsterdamse scholen. 

 

Serie lessen "Dier je Rijk"

Hier gaan de kinderen een dier sculptuur maken van gerecycled materiaal. Ze leren hierbij, aan de hand van voorbeelden uit het dierenrijk, over structuren, het bouwen van vormen, kleur en werken op XL formaat. Het project heeft een centrale opdracht het ontwerpen van een “stand” beeld, geïnspireerd op een dier. Het uitgangspunt is: Wat voor beeld zou jij in jouw buurt of rondom de school willen zien staan?


Serie lessen "I Architect, pimp je buurt!"

Ik laat de kinderen de rol van architect en designer van publieke ruimten op zich nemen. Ik begeleid ze in het creatieve ontwerpproces en de leerlingen leren met verschillende materialen experimenteren. Middels reflectieve en actieve elementen in de les ervaren de kinderen hoe het is om van idee d.m.v. tekening/collage tot driedimensionaal object te komen.

M.Loster_lessen_015_xl.jpg

M.Loster_lessen_012_xl.jpg

"Geluid in Beeld" een audiovisuele ontdekkingsreis

In mijn eigen werk als kunstenaar is het proces van de totstandkoming van een kunstwerk erg belangrijk. Het begint met een idee, om vervolgens na vele schetsen en tekeningen te resulteren in de uiteindelijke uitvoering. Kleur is een zeer belangrijk component binnen dit proces. Kleur wekt emotie en gevoel op, dit wil ik ook laten terugkeren in de les. Ik wil iets aanwakkeren bij de kinderen zodat ze op een andere manier over dingen leren nadenken en daarbij hun verbeelding inzetten en kunnen uiten.

In deze serie lessen fantasie van de kinderen wordt door de geluiden geprikkeld. Het doel is de fantasie te prikkelen, er zijn geen goede of foute antwoorden over wat de aard van het geluid is. Het is juist goed als er veel verschillende oplossingen worden gegeven door de kinderen.CULTUUREDUCATIE MARKTEN & WORKSHOPS


De Hallen, 18 juni 2018, Amsterdam

culturelezondagdehallen.jpg
de_hallen18_website.jpg

Zondag 10 juni 2018 in De Hallen, Amsterdam. Daar ben ik samen met Hadas Lieber om onze nieuwe serie lessen te promoten. Er mag volop aan onze tafel uitgeprobeerd worden met textiel, ruimtelijk, uiteenlopende structuren knopend, vlechtend, verwikkelen en veel meer. Alle kinderen vanaf 4 jaar zien we graag op onze stand!

Fiber Friendz in de Hallen is een groot succes gebleken. Onze tafel was de hele dag bezet met nieuwsgierige jonge deelnemers!


Mocca - Cultuureducatiemarkt, 11 april 2018, Amsterdam

Op woensdag 11 april was ik aanwezig met mijn lessen aanbod voor het Primaire Onderwijs op Mocca Congres en Cultuureducatiemarkt in Theater de Meervaart in Amsterdam.

flyer-mocca_2018_xs.jpg
 

CultOn - Cultuureducatiemarkt, 4 april 2018, Utrecht

cultuureducatiemarkt_april2018.jpg
 
ardamon-logo.jpg
 

Op Cultuureducatiemarkt van CultOn in Het Huis, Utrecht was ik met Hadas Lieber en Bart Hoogveld aanwezig. We waren aan het toelichten en promoten kunstprojecten van onze kunstcollectief Ardamon voor het primaire onderwijs.

Kunstcollectief ARDAMON is een samenwerkingsproject van drie professionele kunstenaars, die hun krachten bundelen in kunstprojecten voor het primair onderwijs. Ieder vanuit hun eigen discipline en op basis van kennis en ervaring, brengen zij kunst de school in.
In uitdagende projecten worden alle kinderen omgedoopt tot kleine kunstenaars, waarbij de creativiteit in ieder kind het uitgangspunt vormt.
flyer ardamon_xs.jpg